ULYSSIS: iets voor jou?

Wist je dat ULYSSIS elk jaar op zoek is naar eerste- en tweedejaars om haar rangen te versterken? En nee dat hoeven helemaal geen ITers te zijn!

ULYSSIS brengt al sinds 1994 studenten van allerhande verschillende richtingen samen met als doel om technologie meer toegankelijk te maken. We begonnen niet voor niets aan de faculteit letteren! Of je dus informatica, taal- en letterkunde, burgerlijk ingenieur, rechten, archeologie of industrieel ingenieur studeert, je hebt altijd de kans om je steentje bij te dragen.

 

Met een minder technisch profiel kan je heel wat leuke dingen bij ons doen en heel wat bereiken. Een groot stuk van onze tijd stoppen we in technische ondersteuning. Vele verenigingen en kringen waaraan we ruimte voor een website en emaildiensten aanbieden hebben soms vragen, zoeken advies, moeten worden gewaarschuwd of hebben een woordje uitleg nodig. Daarbij is een goed inlevingsvermogen veel belangrijker dan de technische uitleg. Ook mensen die goed zijn met visuals kunnen bij ons bijdragen aan de posters en online graphics voor onze workshops en andere activiteiten. Onze Open Source Job Fair is te zien in twee soorten banners, drie posters, mapjes, online advertenties, social media, en nog veel meer. Als iemand met interesse in het grafische heb je dus zeker ook heel wat te doen bij ULYSSIS. Ook is er altijd meer tekstwerk, meer planwerk, maar net zo goed leuke groepsactiviteiten en teambuilding te plannen. Mensen met inzicht, organisatorische skills en vooral bakken motivatie zijn dus heel welkom om ons gezellig team te versterken!

Een echte nerd, of één in wording, kan bij ons terecht om met hardware te werken, systeembeheer te doen, en aan software te werken. We onderhouden een klein serverpark waarop we onze webhosting en andere diensten runnen. Heel wat kringen en verenigingen leunen op onze infrastructuur, we bieden ook wat leuke diensten aan voor losse studenten, publieke diensten, en diensten van algemeen nut zoals het kiesplatform Stemt.org. Al die zaken vragen naast hardware ook onderhoud van de serversoftware, het maken van scripts, het opvolgen van notificaties, en het schrijven en onderhouden van interne en externe tools. We zijn ook erg betrokken in de FOSS community en proberen waar mogelijk terug te delen door dingen te opensourcen, bugs te reporten, fixes te upstreamen, en te helpen waar we kunnen. Bij ULYSSIS valt dus bakken te leren en heel wat uitdagingen aan te gaan als techneut!

 

Kriebelen je vingers na het lezen van dit bericht? Had je gisteren al lid willen zijn? Of twijfel je en ben je wat nieuwsgierig? ULYSSIS staat op woensdag 27 (Quadrivium) en donderdag 28 maart (grasveld 200A) tijdens de middagpauze met een standje op Campus Arenberg. Spreek ons dan gerust aan of stuur ons meteen een mailtje op aanwerving@ulyssis.org. Voor de extra geïnteresseerden is er ook altijd een meer gedetailleerde pagina die beschrijft hoe het is om een ULYSSISer te zijn. Die vind je hier.

Sponsors

Workshop Mailinglijst

Blijf op de hoogte van onze workshops door je in te schrijven op onze mailinglijst.