Eredoctoraat en gastlezing Karen Sandler

Met vreugde en trots vernamen we via onze mailbox, de KU Leuven website en de lokale pers dat Karen Sandler een eredoctoraat zal ontvangen van onze universiteit op 2 februari 2023. Karen was de afgelopen twintig jaar een belangrijke figuur binnen de Free and Open Source community, met haar werk bij de Software Freedom Law Center, als directeur van de GNOME Foundation, en tegenwoordig als directeur van de Software Freedom Conservancy. Vele van onze leden en alumni konden Karen al ontmoeten op FOSDEM, CopyleftConf of andere evenementen, en pleiten al enkele jaren aan onze universiteit voor erkenning van het ongelofelijk belangrijk werk dat ze levert. Zo is Karen een belangrijke stem om de relevantie en betekenis van softwarevrijheid begrijpbaar en tastbaar te maken voor gewone mensen door onder meer haar persoonlijke ervaring met een medisch implantaat, daarnaast blijft ze met Outreachy inzetten op diversiteit binnen FOSS development, maar ook blijft ze zich met de andere medewerkers van de Software Freedom Conservancy inzetten om open source software te beschermen tegen inbreuken door grote bedrijven. Doordat Karen zowel een technische als juridische opleiding heeft, kan ze vanuit verschillende perspectieven de FOSSH community helpen en steunen.

Op dinsdag 31 januari, twee dagen voordat ze haar eredoctoraat zal ontvangen, geeft Karen een Engelstalige gastlezing aan onze universiteit. Onder de titel “Software Rights: Accountability and Autonomy In Our Technology” zal Karen uiteenzetten welke voordelen softwarevrijheid kan bieden in het dagdagelijks leven, onder meer rond medische apparaten en implantaten, privacy, en het recht om te repareren. De lezing zal doorgaan om 16u00 in de Promotiezaal (boven in de Universiteitshal, Naamsestraat 22, hetzelfde gebouw waar ook de Open Source Job Fair jaarlijks doorgaat). Je kan basisinformatie en een inschrijflink terugvinden op de website van de KU Leuven. Op diezelfde webpagina vind je ook informatie om de lezing via een livestream te volgen, als je bijvoorbeeld nog examens hebt.

Sponsors

Workshop Mailinglijst

Blijf op de hoogte van onze workshops door je in te schrijven op onze mailinglijst.

Twitter

Helaas zijn onze diensten alweer offline door een elektriciteitsprobleem in De Snek. We wachten op een technieker die ter plaatste moet komen. We houden jullie op de hoogte.

Onze eerste diensten kwamen om 22u52 terug online en intussen is alles al weer eventjes volledig terug beschikbaar. Merk je toch nog problemen? Stuur dan gerust een mailtje naar ulyssis@ulyssis.org.

We ondervinden momenteel een storing van onze diensten. Een van onze leden is op weg ter plaatse terwijl anderen proberen @ICTS_KULeuven te bereiken om te bepalen wat de oorzaak is. We houden jullie op de hoogte.

Load More