Documenten Advanced Workshop: Linux from Scratch

Op onze advanced workshop Linux from Scratch hebben we uitgelegd hoe je vanaf nul een werkend Linux-systeem kan opbouwen. De slides, binaries, enz. van deze workshop kan je hier vinden, en de Git-repository met configuratiebestanden is hier.

Wil je meer weten over:

  • hoe de Linux kernel werkt, en hoe deze naar jouw noden te configureren? Dan kan je gerust een kijkje nemen in de Linux kernel documentatie, of op Linux Weekly News.
  • de gritty details van hoe je userspace-omgeving verder ingesteld en uitgebreid kan worden? Kijk dan vast en zeker eens naar de Arch en Gentoo wiki’s, en ook de Linux From Scratch-boeken.
  • hoe het bootproces werkt, tot in de kleinste details? Dan is deze Introduction to BIOS voor jou, net als de post UEFI: How does it work?.
  • hoe een proces opgestart wordt, hoe het met de kernel communiceert, enz.? Dan kunnen websites zoals deze en deze interessant zijn.

Bij vragen of onzekerheden mag je ons altijd contacteren!

Sponsors

Workshop Mailinglijst

Blijf op de hoogte van onze workshops door je in te schrijven op onze mailinglijst.

Twitter

Onze eerste diensten kwamen om 22u52 terug online en intussen is alles al weer eventjes volledig terug beschikbaar. Merk je toch nog problemen? Stuur dan gerust een mailtje naar ulyssis@ulyssis.org.

We ondervinden momenteel een storing van onze diensten. Een van onze leden is op weg ter plaatse terwijl anderen proberen @ICTS_KULeuven te bereiken om te bepalen wat de oorzaak is. We houden jullie op de hoogte.

Load More