Advanced Workshop: Linux from Scratch

Een distro installeren is relatief gemakkelijk. Maar hoe bouw je zelf de basis van een Linux-systeem? Op deze workshop gidsen we je door de eerste stappen die je nodig hebt om je eigen systeem vanaf nul op te bouwen.

Tijdens deze workshop gaan we de belangrijkste onderdelen van het Linux-gebaseerd besturingssysteem behandelen. Na deze workshop zal je in staat zijn zo een OS volledig zelf op te bouwen. Het volledige bootproces zal uitgelegd worden, en wanneer we klaar zijn, hebben we een effectief werkend systeem dat je op echte hardware kan gebruiken.

Deze workshop is uitsluitend gericht op mensen met de nodige Linux-ervaring en absoluut niet voor totale beginners. We gaan ervan uit dat je Linux als je operating system gebruikt en hier ook vlot mee kan werken. De workshop meevolgen in een Linux virtual machine is mogelijk, maar wees er van bewust dat we het OS dat we bouwen ook gaan virtualiseren en dat kan mogelijks problemen veroorzaken.

Installatie-instructies en een inschrijfformulier kan je vinden op https://inschrijven.ulyssis.org

Sponsors

Workshop Mailinglijst

Blijf op de hoogte van onze workshops door je in te schrijven op onze mailinglijst.

Twitter

Helaas zijn onze diensten alweer offline door een elektriciteitsprobleem in De Snek. We wachten op een technieker die ter plaatste moet komen. We houden jullie op de hoogte.

Onze eerste diensten kwamen om 22u52 terug online en intussen is alles al weer eventjes volledig terug beschikbaar. Merk je toch nog problemen? Stuur dan gerust een mailtje naar ulyssis@ulyssis.org.

We ondervinden momenteel een storing van onze diensten. Een van onze leden is op weg ter plaatse terwijl anderen proberen @ICTS_KULeuven te bereiken om te bepalen wat de oorzaak is. We houden jullie op de hoogte.

Load More