Workshop Excel

Heel wat deelnemers aan onze LaTeX workshops vragen ons de laatste jaren of we ook een workshop over Excel kunnen geven. Jammer genoeg is dat een vraag waaraan ULYSSIS als Free and Open Source Software and Hardware gezinde vereniging niet aan kon voldoen, aangezien Excel gesloten software is. Daarnaast gebruiken we Excel eigenlijk bijna nooit, en LibreOffice Calc (een FOSS alternatief) ook heel weinig. Toch willen speciaal op donderdag 1 april een uitzondering maken en gaan we samen aan de slag met Excel en het thema “data over vissen”.

ULYSSIS geeft daarom op donderdag 1 april een workshop Excel op https://jitsi.ulyssis.org/excel. Wil je dus leren hoe je de gemiddelden van kolommen A, P, R, I en L optelt? Heeft jouw school het niet zou nauw genomen met de eindtermen en leerplannen en heb je dus geen idee hoe V1 te vermenigvuldigen met I8 in S12? Of wil je ons gewoon steunen in onze overgang naar gesloten software? Dan neem je best deel aan onze online workshop om 20u stipt.

Vergeet niet om de Europese visdata van de International Council for the Exploration of the Sea uit Denemarken te downloaden https://www.ices.dk/data/Documents/CatchStats/HistoricalLandings1950-2010.zip

Sponsors

Workshop Mailinglijst

Blijf op de hoogte van onze workshops door je in te schrijven op onze mailinglijst.

Twitter

Helaas zijn onze diensten alweer offline door een elektriciteitsprobleem in De Snek. We wachten op een technieker die ter plaatste moet komen. We houden jullie op de hoogte.

Onze eerste diensten kwamen om 22u52 terug online en intussen is alles al weer eventjes volledig terug beschikbaar. Merk je toch nog problemen? Stuur dan gerust een mailtje naar ulyssis@ulyssis.org.

We ondervinden momenteel een storing van onze diensten. Een van onze leden is op weg ter plaatse terwijl anderen proberen @ICTS_KULeuven te bereiken om te bepalen wat de oorzaak is. We houden jullie op de hoogte.

Load More