PHP 7: mijn website werkt niet meer

We hebben jammer genoeg gemerkt dat onze communicatie bij de downtime van 2014 bij sommige kringen en organisaties niet altijd goed is doorgegeven aan de webmasters van daaropvolgende academiejaren. Ook konden ze niet op tijd ingaan op onze herinnering van enkele weken voor de downtime van deze zomer. Daardoor bleken een aantal websites nog gebruik te maken van php_mysql of andere elementen van PHP die al een tijdje verouderd zijn en waarvan was aangegeven door de ontwikkelaars van PHP dat ze gingen verdwijnen. (deprecated). Intussen zijn deze elementen ook verwijderd.

Om gebruikers die het slachtoffer zijn geworden van miscommunicatie eenvoudiger te kunnen helpen, hebben we daarom besloten tijdelijk een PHP 5.5-webserver online te plaatsen. Met deze server kunnen websites die niet werken met PHP 7 tijdelijk bezocht worden. Het is de bedoeling dat op die manier installaties van WordPress, Drupal of Joomla kunnen geüpdatet worden, alsook de plugins, modules, extensies of themas die mogelijk niet werken met PHP 7.

Gebruikers die eigen code gebruiken of een systeem dat niet kan worden geüpdatet, kunnen hun gegevens afhalen via de tijdelijke PHP 5.5-webserver en overzetten naar iets wat wel met PHP7 werkt.

Instructies hoe de PHP 5.5-webserver te gebruiken, vind je op https://docs.ulyssis.org/Temporary_PHP_5.5_server
Let op: de PHP 5.5-webserver zal maar beschikbaar blijven tot 31 juli 2016.

Sponsors

Workshop Mailinglijst

Blijf op de hoogte van onze workshops door je in te schrijven op onze mailinglijst.

Twitter

Helaas zijn onze diensten alweer offline door een elektriciteitsprobleem in De Snek. We wachten op een technieker die ter plaatste moet komen. We houden jullie op de hoogte.

Onze eerste diensten kwamen om 22u52 terug online en intussen is alles al weer eventjes volledig terug beschikbaar. Merk je toch nog problemen? Stuur dan gerust een mailtje naar ulyssis@ulyssis.org.

We ondervinden momenteel een storing van onze diensten. Een van onze leden is op weg ter plaatse terwijl anderen proberen @ICTS_KULeuven te bereiken om te bepalen wat de oorzaak is. We houden jullie op de hoogte.

Load More