Storing 13 en 14 december: ssh1 onbeschikbaar

Met onze ssh1-shellserver pow werden de afgelopen week verschillende problemen vastgesteld. Ondanks verscheidene reparaties bleef het toestel onbetrouwbaar. Daarom hebben wij zaterdag besloten alle interne diensten van pow te migreren en het toestel uit te schakelen. U kan uiteraard voor al uw shell-activiteit zowel als voor sftp terecht op ssh2.ulyssis.org.

Door de vervanging van pow werd dit weekend een reeks van problemen veroorzaakt die effect hadden op de performance van de fileserver en de webworkers. Hierdoor waren de websites tot zondagmiddag met momenten zeer slecht bereikbaar. Intussen werden deze problemen verholpen.

Als gevolg van het uitschakelen van pow is onze publieke ftp met linux distributies niet beschikbaar.

Aangezien we momenteel te dicht staan bij de blok, feestdagen en examens zal ons team pas na de examens ssh1 kunnen vervangen of repareren.

Onze excuses voor het ongemak.

Sponsors

Workshop Mailinglijst

Blijf op de hoogte van onze workshops door je in te schrijven op onze mailinglijst.

Twitter

Helaas zijn onze diensten alweer offline door een elektriciteitsprobleem in De Snek. We wachten op een technieker die ter plaatste moet komen. We houden jullie op de hoogte.

Onze eerste diensten kwamen om 22u52 terug online en intussen is alles al weer eventjes volledig terug beschikbaar. Merk je toch nog problemen? Stuur dan gerust een mailtje naar ulyssis@ulyssis.org.

We ondervinden momenteel een storing van onze diensten. Een van onze leden is op weg ter plaatse terwijl anderen proberen @ICTS_KULeuven te bereiken om te bepalen wat de oorzaak is. We houden jullie op de hoogte.

Load More