Hoe is het om een ULYSSIS medewerker te zijn?

Of een medewerker nu al lang lid is van ULYSSIS, of net nieuw is toegetreden tot onze vereniging, wij verwachten van elk lid motivatie, overtuiging en heel wat tijd. We stoppen heel wat tijd in de opleiding van onze leden, dus we hopen dan ook dat ze jaren lid blijven van onze vereniging en tijdens hun lidmaatschap zo actief mogelijk deelnemen aan onze ledenwerking.

ULYSSIS is natuurlijk vooral bekend voor haar evenementen, meer bepaald onze workshops, onze Open Source Job Fair, en natuurlijk de ULYSSIS CTF, maar daarnaast heeft ULYSSIS ook externe activiteiten waaraan ze meewerkt zoals de 24 urenloop, 10 urenloop en beiaardcantus. Toch is hetgeen waar wij het meeste mee bezig zijn eerder de dagdagelijkse opvolging van onze webhosting en alle bijhorende communicatie als centraal aanspreekpunt rond vele IT-zaken binnen Leuven.

Dat betekent concreet dat wij onder meer volgende zaken verwachten van onze leden:

  • Aanwezigheid op onze ledenvergadering elke 2-3 weken, dit vult een volledige avond en vraagt enige voorbereiding op voorhand zowel als actieve deelname
  • Dagelijks opvolgen van interne mailconversaties (lezen en antwoorden)
  • Dagelijks opvolgen van support tickets (reageren op voorstellen, interne besprekingen, zelf voorstellen schrijven)
  • Aanwezigheid en activiteit in onze interne XMPP group chat. ULYSSIS communiceert sterk intern via deze chat. Deelname aan discussies over tickets, vragen stellen, organisatie van activiteiten volgen, etc. hoort bij de dagdagelijkse zaken die ULYSSIS via chat bespreekt.

Op vlak van onze activiteiten is deelname aan de organisatie van elke activiteit niet verplicht, er wordt echter wel verwacht dat je hulp biedt waar mogelijk (rekening houdend met je lessenrooster en andere verplichtingen). Wat houdt dit zoal concreet in?

  • Bijwonen van demoworkshops waarop je meer probeert problemen te anticiperen en de workshop te verbeteren
  • Begeleiding tijdens workshops: je helpt mensen met hun vragen en problemen of haalt een ander lid erbij als jij het niet vindt
  • Helpen bij de opbouw en afbraak van evenementen zoals de 24 urenloop en de ULYSSIS CTF
  • Permanentie tijdens evenementen zoals de 24 urenloop en de ULYSSIS CTF
  • Promotie voeren voor onze evenementen: ophangen van posters, contacten leggen met de beheerders van schermen, informatie verspreiden via sociale media, etc.

Naast de dagdagelijkse zaken en evenementen, die voor iedereen hetzelfde zijn, legt natuurlijk elk lid de focus op een bepaald aspect van ULYSSIS. In de praktijk vertaalt dit zich tot het uitvoeren van één of meerdere projecten. Concreet heeft elk lid lopende projecten waaraan hij of zij werkt wanneer er geen lopende zaken zijn en tijd overblijft. ULYSSIS ontwikkelt bijvoorbeeld software voor intern en extern gebruik, maakt grafische ontwerpen voor haar verschillende activiteiten, onderhoudt haar servers, werkt nieuwe diensten uit en heeft ook heel wat administratie die ze moeten vervullen. Er is dus altijd meer dan genoeg werk voor iedereen.

Het is belangrijk dat je al dit bovenstaande werk niet doet voor een mooi lijntje op je CV of omdat je verwacht dat ULYSSIS bepaalde voordelen in de vorm van punten of materiële zaken kan opleveren. Onze leden staan vol overtuiging achter de werking van onze vereniging op basis van hun overtuiging dat ULYSSIS en zijzelf een meerwaarde kunnen vormen voor de Leuvense student. Het is natuurlijk leuk dat enkele duizenden studenten je applicatie gebruiken, maar je doet dat beter om hen te helpen dan om je eigen ambities te vervullen. We zijn ook een vereniging die sterk geloven in Free Software en Open Source. De meeste van onze leden gebruiken daarom ook Linux, en het is niet voor niets dat we een Open Source Job Fair organiseren. Als je niet in dat soort principes gelooft, zal het moeilijk worden om je plek bij ULYSSIS te vinden.

Denk je dat je tijd hebt om deze uitdaging aan te gaan, ben je gemotiveerd om deel te worden van ons team, en kan je je vinden in onze principes? Neem dan zeker contact met ons op via aanwerving@ulyssis.org. Ook met vrijblijvende vragen over het bovenstaande of andere aspecten van onze werking kan je terecht op dit adres.

Sponsors

Workshop Mailinglist

Blijf op de hoogte van onze workshops en schrijf je in op onze mailinglist

Please wait

Twitter

Als gevolg van een temperatuurstijging in onze serverruimte is één van onze twee shell servers (ssh2) herstart. Indien je gebruik maakt van onze diensten en langlopende applicaties op de shellserver draait, zal je deze terug moeten starten.

Er zal vandaag onderhoud gebeuren aan onze gitlab server en log server. Hierdoor zullen https://t.co/02kYfMUf98 en de webserver logs, zie https://t.co/sUoZ5Ypg6k, tijdelijke niet beschikbaar zijn. We verwachten dat deze hoogstens een paar minuten offline zullen zijn.

This 2019 Spring, in between other job fairs, HI10 is this year proud sponsor of KU Leuven Ulyssis CTF and we enjoyed the mind breaking spectacle at KU Leuven yesterday evening. We congratulate the winners and all the participants. @ULYSSIS_KUL

Load More...